Annuleringsbeleid
Contractpartijen en contracteffectiviteit
1) Contractpartijen zijn alleen de genoemde huurders en de verhuurder. De bemiddelaar Jos Lievense handelt en is aansprakelijk in
het kader van de huurovereenkomst uitsluitend als vertegenwoordiger met volmacht van de verhuurder.
2) De verhuurder is pas na ontvangst van de aanbetaling aan deze overeenkomst gebonden. Rechten, plichten en aansprakelijkheid van de verhuurder
3) De verhuurder heeft zich door ondertekening van deze overeenkomst ertoe verplicht het huurobject op de afgesproken tijd in schone en perfecte staat aan de huurder over te dragen.
4) De verhuurder/vertegenwoordiger mag het huurobject na overleg inspecteren of door geïnteresseerde nieuwe huurders laten bezichtigen.
5) De verhuurder mag met betrekking tot de meubilering en uitrusting van de gehuurde ruimtes na ondertekening van deze overeenkomst geen veranderingen meer aanbrengen die leiden tot vermindering van de kwaliteit of het comfort.
6) De verhuurder is niet aansprakelijk voor diefstal, beschadigingen van eigendom van de huurder of ongevallen, met uitzondering van opzet en grove nalatigheid. De aansprakelijkheid van de verhuurder is dan beperkt tot de verzekeringsuitkering van een normale Nederlandse WA-verzekering.
Rechten en plichten van de huurder
7) De vakantieaccommodatie dient tussen 15.00 en 17.00 uur op de dag van aankomst betrokken te worden. Huurders die niet tijdig op het huurobject kunnen aankomen, zijn verplicht de beheerder daarover tijdig te informeren, zodat een afspraak over de sleuteloverdracht gemaakt kan worden.
8) De huurder verklaart dat hij volledig geïnformeerd is over de locatie, inrichting en staat van het huurobject.
9) De huurder mag het huurobject niet aan derden onderverhuren of in gebruik geven. Zonder schriftelijke toestemming van de verhuurder mogen niet meer personen in het huurobject overnachten dan in deze overeenkomst zijn overeengekomen. Indien het vastgestelde aantal personen zonder schriftelijke toestemming wordt overschreden, wordt deze overeenkomst als beëindigd beschouwd.
10) De huurder zal het huurobject als een goede huisvader gebruiken, het netjes bewonen met inachtneming van de
huisregels die voor de betreffende vakantieaccommodatie van kracht zijn en/of de gemeenteregels van het recreatiegebied waarin de betreffende vakantieaccommodatie zich bevindt. Hij verplicht zich alle schade, uitgezonderd brandgevaar, onmiddellijk te vergoeden, die door zijn doen aan het huurobject, de uitrusting, het huisraad of anderszins zijn ontstaan. De verplichting tot onmiddellijke schadevergoeding geldt ook voor verloren gegane delen van het huurobject, de uitrusting of de inventaris. De huurder is aansprakelijk voor opzet en elke vorm van nalatigheid. De in het contract genoemde huurder(s) zijn hoofdelijk aansprakelijk voor hun medebewoners.
11) De huurder verplicht zich het huurobject na afloop van de huurperiode netjes achter te laten.
12) Huisdieren mogen niet worden meegenomen.
13) De huurder zal het huurobject uitsluitend voor vakantiedoeleinden gebruiken en mag in de gehuurde ruimtes
noch een beroep noch een bedrijf uitoefenen.
14) Het is verboden in het huurobject andere apparaten voor kook-, verwarmings- of wasdoeleinden te gebruiken dan die door de
verhuurder geplaatste of opgestelde apparaten.
15) De huurder zal, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen, zelf beddengoed, hand- en theedoeken meebrengen. Het is de huurder niet toegestaan de bedden in de accommodatie zonder beddengoed te gebruiken.
Opzegging door de verhuurder
16) De verhuurder is gerechtigd deze overeenkomst zonder ingebrekestelling en zonder gerechtelijke of arbitrale
procedure in de volgende gevallen als beëindigd te beschouwen:
a. indien op het moment van het begin van de huur niet de volledige huursom is voldaan;
b. indien de huurder het huurobject voortijdig verlaat;
c. indien de huurder zonder voorafgaande schriftelijke, telegrafische of telefonische kennisgeving op de dag dat de huurovereenkomst begint, tot 19.00 uur het huurobject niet heeft overgenomen;
d. indien de huurder de verplichtingen van deze overeenkomst en/of de huis- en/of gemeenteregels niet nakomt, in het bijzonder indien het in de overeenkomst voorziene maximale aantal personen ongeoorloofd wordt overschreden.
De verhuurder heeft dan recht op schadevergoeding volgens punt 17d. inclusief verbruikte bijkomende kosten, waarbij een verdere schadevergoeding voorbehouden is.
Annulering
17) Indien de huurder om enige reden deze huurovereenkomst opzegt of zonder deze overeenkomst uitdrukkelijk te beëindigen, zijn uit deze overeenkomst voortvloeiende rechten niet of slechts gedeeltelijk uitoefent, is de huurder verplicht de verhuurder een vergoeding te betalen en wel:
a. 15% van de huursom (exclusief de bijkomende kosten voor het gebruik van gas, water, elektriciteit enz.) indien de
annulering meer dan 3 maanden voor het begin van de huur plaatsvindt;
b. 50% van de huursom (exclusief de bijkomende kosten voor het gebruik van gas, water, elektriciteit enz.) indien de
annulering binnen 3 maanden tot 1 maand voor het begin van de huur plaatsvindt;
c. 75% van de huursom (exclusief de bijkomende kosten voor het gebruik van gas, water, elektriciteit enz.) indien de
annulering binnen 1 maand tot 1 week voor het begin van de huur plaatsvindt;
d. 100% van de huursom (exclusief de bijkomende kosten voor het gebruik van gas, water, elektriciteit enz.) indien de
annulering korter dan 1 week voor het begin van de huur plaatsvindt of indien de huurperiode al is begonnen.
De bemiddelingskosten worden bij annulering niet terugbetaald.
Geschillen, rechtsbevoegdheid
18) Bij meningsverschillen die voortvloeien uit deze huurovereenkomst en overige overeenkomsten in verband met
deze huurovereenkomst tussen huurder en verhuurder, zal de meest bereidwillige partij de lokale VVV, in wiens werkgebied de vakantieaccommodatie zich bevindt, om bemiddeling van een minnelijke schikking verzoeken. Juridische maatregelen van de verhuurder die geen uitstel toelaten, zijn daarvan uitgezonderd.
19) De lokale VVV kan alleen ingeschakeld worden als de verhuurder van de betreffende vakantieaccommodatie lid is van de VVV.
20) Indien geen waarde wordt gehecht aan de bemiddeling van de lokale VVV of deze bemiddeling om andere redenen is uitgesloten, kan het geschil aan de bevoegde rechtbank worden voorgelegd.
21) Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Bevoegde rechtbank is Middelburg.